Proces (al' ne onaj u šestici)!

Rastu tenzije, padaju penzije, kulturu guše lažne recenzije!!!

28.05.2008.

Evroguzija i ostale priče!

Evroguzija!

Požderem kilu sladoleda, dvije kile trulih šljiva, sve to zalijem sa tri litre vode i onda se onako narijetko istovarim na taj, nazovi, muzički festival i na ukus prosperitetne evropske demokratije vizavi orginalnosti izvedbe.

Keratitis ijopet!

Nervoza uzrokovana zamagljenjem lijevog dostigla je vrhunac u petak večer. I pored toga, dvije Sarajevske, Red Bull i Vigor su nazočile Johnnyevom i mom palamuđenju na zidiću ispred Narodnog. Još debili uzjebaše našu standardnu lokaciju zbog nekakve škole fudbala. U jednom trenutku dobih žestok napad klička (rjeđeg, čini mi se, jer ne smjedoh prdnuti ko čovjek), te potražih sigurno, mračno mesto za iskip, al ne nađoh ništa osim nekakvih kablova i reflektora koji su bili sastavni dio koncerta u BKC-u. Oni neka sviraju, a ti se Nusrete useri do zavrat! Ipak, u neko doba ohanu govance, te ja sav razdragan nastavih kroz noć.

Posljednja na Grbavici!

A ništa, sljedeća parola koju digosmo sve govori: DOSTA NAM JE MRAKA, HOĆEMO REFLEKTORE I PRVAKA!

Dan mladosti! 

Ispričana priča o tome kako je nekada bilo bolje, ali jebeš nekada, kada ja živim sada. Sada kontam hoću li svaki mjesec vratiti ratu za bibi, hoću li starcima dati kintu za račune, hoću li dobiti topli obrok (ovaj mjesec, izgleda, hoću al u skupu racionalnih brojeva           Q-rac.), itd. U današnje vrijeme je to dan starosti jer mladi razguljuju po bijelom svijetu i daju guze kapitalistima samo da uspiju. Svako ima pravo na svoj izbor. Da je ovdje zajeb, jeste, ali i tamo ne cvjetaju ruže, osobito kada ih grad (kao vremenska nepogoda) satare. 

Samozatajni prdekan i Dino Wizard!

Dobro smo ga zaribali Johnny i ja u subotu. Iako je praznina u gradu bila evidentna zbog usrane Evrovizije i nadanja da Lakin Pokušaj može proći pored potrebe da se Alijansa proširi do granica Rusije. Sat za satom, na kraju lagani povratak ća iz Babylona u 4 ujutro, te susret sa čikicom koji zamoli za cigaru i u trenutku preuzimanja iste hladno draufnu uz zvuke olakšanja: Uuuuuh! Valjda ga je napinjalo od 8, pa je sada dočekao olakšanje! Džon se napuhao kao žaba, a ja sam se već kotrljao po Vasestrasse. Sve se to još više rasplinulo kada u nastavku nabasasmo na plakat sa kojeg se vijorila proređena Dinina friska poput stijega, promovišući novi album, valjda. Suze su nezaustavljivo krenule i tu je praktično bio kraj još jednog vikendovanja.

Jezik!

U tekućem postu korišteni jezici i narječja naših naroda i narodnosti. Ko ne razumije neka pogleda jedan od priloga Nadrealista u kojem je detaljno obrađena ta problematika!

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! 

16.05.2008.

Vaki sam ti i ja na poslu!

08.05.2008.

Meteorolozi!

Govorili su, kada pukne jaje sunce ko u Nacionalnom Parku Nkagwe države Kongo! Puče jaje poodavno, al ja nešto ne vidim da se sunce satire. Čak dapile, kiša ljeva svaki dan. Onda su vazili, kao do četvrtka tamo nekog prvog iza Vaskrsa i onda raj. Prođe tih četvrtaka bruka, ali nikako da prosije. Nešto stidljivo, doduše, progleda kroz oblake, al sve je to tanko moj Reufe! Djeca nam se smiju, a bogme i strani meteorolozi. Valjda nam je i ta oprema u meteorološkoj stanici stara ko Perzija, pa ne mogu dati najpreciznija predviđanja za neki duži period. Onda se bolan drži dan za dan ili za sedam dana unaprijed i neće biti problema. Jok, on mlati za narednu deceniju i gdje će pogodit. Jedna od solucija za izlazak iz krize jeste da zaposle kakvu od ovih vidovitih. Ima ih ko mrava. Ja mislim da bi neka od njih to ko Eso svojevremeno. Dok je Eso bio bog i batina u meteorološkom zavodu malo morgen je cunami mogo iznenaditi Indonežane! Odma on to skonta i nazove Suharta i kaže seli bruderu ako ti je život mio. E sad kontaj kako je tek prognoziro ovaj naš vakat. Šta ti je čovječe! A sad ništa. Ostaje nam da nosimo kišobrane ko maramice i onda ha sklopi kiša otvaraj iste. Na BBC-u kažu da će čitavo ljeto biti šareno, dakle, nešto kao Uskršnje jaje iza čijeg pucanja je trebalo zasjati sunce. Vidiš, ima tu neke simbolike!       

Proces (al\' ne onaj u šestici)!
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
44575

Powered by Blogger.ba