Proces (al' ne onaj u šestici)!

Rastu tenzije, padaju penzije, kulturu guše lažne recenzije!!!

14.04.2008.

Povratak otpisanog!

Jedva se logova! Ko kakva penzionerčina isparena zaboravio pasvord. Đe neću zaboravit, nisam se logovo na ovo sranje od bloga ima više mjesecova. A svašta se izdešavalo u međuvremenu, ali se ja naravno ne sjećam ničega sad. Znam da sam se do jaja smorio i da mi je došlo da ko kakav haker uletim u html kod i sjebem sve osim bijelog bekgraunda i natpisa "Alajmanet, gudbaj, gudbaj" na istom. Al' eto nisam. Više puta u mojem životu mi se desilo da me spuca crnjak i skršim svojih ruku kakvo djelo, te da se poserem na sve graške znoja prolivene na putu stvaranja istog kao i na dioptriju koju sam zaplatio tom prilikom. Prvo sam jedno vrijeme, dok bijah u Zagrebu, crtao nake stripove i poslije desetog broja sve mi dopizdi, te ih poderem i bacim u koš. Ko Lebron ocam! Bila je "trica"! Stari me je nakon toga pola godine peglo kako sam mu neshvatljiv i kako ne znam cijeniti sam sebe. Čovjek samo što ne ode na deponiju i ne poče rovit da spasi što se spasit može. Čak sam fotokopiju prvog broja stripa poslao u Slobodnu Dalmaciju i ljudi me javno pohvališe u narednom broju Dilan Doga. Pošto tog junaka nikad nisam čitao (valjda zato što sam bio ljubomoran na njegov talenat povaljivanja žemskinja. Frajer za jednu epizodu vodi sex sa onolikim brojem devojčica sa kolikim ja neću za čitav svoj život) momak moje rodice mi je javio da me spominju u tom broju. Sjećam se da sam odmah odletio u jednu trafiku u Dubravi na tramvajskoj zaokretnici i kupio stripek. Još ga imam!

Drugi primjer mog nepoštivanja vlastitog znoja se ogleda u sljedećem. Pošto sam u gimnaziji bio žešće neraspoložen za izlaske itd. većinu slobodnog vremena sam provodio u kući i na jugu. Kući sam između ostalog pravio trolejbuse, tramvaje,... od šibica i čačkalica. Ma čitavu remizu imam. Još je nisam uništio mada je na istoj prašine, strah boga. Velike su šamse da u dogledno vrijeme i tome dohakam.

U subotu se bilo na Hošbinoj svadbi. Drugi iz plejade vršnjaka ode. Neka im je sa srećom, šta drugo da kažem!

Okrenuo sam novi list u svom životu, doduše, na tako radikalno kao mladi Cerić koji je još nedostupan ko Tajo. Prekriži nas frajer ko svećenik! A i novi stil je uveden u pisanje. Kakvi crni apostrofi i sranja. Nisam na državnom takmičenju iz sprsko-hrvatskog '86.

A vidi vremena i drame!     

Proces (al\' ne onaj u šestici)!
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
44576

Powered by Blogger.ba