Proces (al' ne onaj u šestici)!

Rastu tenzije, padaju penzije, kulturu guše lažne recenzije!!!

24.01.2008.

Vizavi ''Bosne'', kontrasta i štednje!

Elem, stigosmo iz Ženeve u kojoj proslavismo Novu i sada je trebalo ponovo uletit' u jebenu Sarajevsku kolotečinu. K'o eto malo da izvadi stvar i pripomogne u ponovnoj aklimatizaciji odnekud bane punk koncentrisanje u ''Bosni''. Prvi utisci: jadni smo do bola. Štandovi na kojima si mogao uzeti neke bedževe, majice i ostale sitnice su organizovale ekipe iz Hrvatske. Ta scena je kod nas na tako niskoj razini da moraju angažovat' ljude iz Hrvatske ne bi li postavili kakav štand jer bi u protivnom uletio kakav gigand sa audio kasetama Mileta ili Seke. Možda bi se našao i koji cd Miroslava, starog punkera iz Kostolca. Zanimljivo je bilo vidjeti i situaciju u kojoj narod loče alkohol u prostoriji iz koje dopiru milozvuci ovih prethodno navedenih. Na šta sve nismo spremni samo da uštedimo koju marku. Ulazi lik sa krijestom, naručuje pivo i sjeda za šank, a ovamo džajgera probija uši. Al' jebi ga, klipa 2 KM! Naravno, odmah u susjednoj sali je šutka. I zbilja je ova zemlja puna oprečnosti. Na jednom mjestu, u dvije susjedne prostorije, dva dijametralna muzička pravca se slažu samo tako. Šta ih povezuje? Pa klipača za dvije i šljiva za marku!

Sretosmo Davu, starog alfa-mužijaka, u troli neki dan. Ispriča nam čovek kako cige zapališe neku ženu, ali bukvalno. Kao, prvo su joj pokušali 'zapaliti' tašnu, pa kad ona usta protiv nepravde, a oni onda zapališe nju. Hajde de! Dragi Dava, kako je zapališe? Ne reče čovjek jesu li je prvo posipali benzinom, pa onda šibicu frknuli prema njoj ili je cigo držao upaljač i čekao da se 'primi' kaput dotične gospođe, a ona je mirno stajala i čekala da isti plane. Mislim, ne kontam. Možda su je kakva dvojica 'rmpalija držala, a treći suvlji je žario i palio.

Sinoć kao po dogovoru Johnny i ja primismo još jedan puš u nizu. 'Johnnyeva' fol ima nekog, a 'moja' isto tako ima nekog pet godina i ne misli da ga mijenja. Kontam, kad se izliže mijenjat ćeš itekako. Kako sam ja gume na 'Corsi'!

Večeras rukomet Hrvatska - Norveška. Hrvatima dovoljan i neriješen rezultat za polufinale. Do sada najubjedljiviji Francuzi koji su bez poraza, te Danci koji imaju jedan poraz od domaćina prvenstva zahvaljujući navlačenju sudije. Trebali su ga safatat' poslije tekme u svlačionici i navuć' ga, al' bukvalno. Kad se repka izreda nije nimalo zanimljivo. To najbolje zna Niveska Fahrenheit!

Punk's not dead, al' u kurcu!    

Proces (al\' ne onaj u šestici)!
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
45385

Powered by Blogger.ba